Liefde

Het was 2013. Ik had Fleur en Julian van Et Alors? magazine al eerder ontmoet, maar nog niet echt gepraat met hen. Toen we afspraken en brainstormden over een mogelijke fotosamenwerking, waren ze recht voor de raap, gedreven en heel overtuigd van hun zaak. De liefde tussen hun twee spatte er ook van af. Ik was zwaar onder de indruk.

Op de laatste zomerdag van dat jaar shootten we een reeks voor de 7e editie van hun magazine. Helena stond daarbij model en vertelde haar persoonlijke verhaal rond transgender identiteit. Het is een van de fotoprojecten waar ik nog steeds het meest trots op ben en heel mooie herinneringen aan heb, dus waar ik ook enorm dankbaar voor ben. Julian assisteerde die dag bij de fotografie en was stand-in model tijdens het uittesten van de belichting. Kijk ook hoe Fleur en stylist Harald Ligtvoet vol liefde aan het werk zijn in onderstaand beeld, prachtig toch.

Fleur en Julian brachten net exact dat wat deze wereld meer nodig heeft, meer liefde en positieve actie: onder meer ook in 22 The project. Ze startten aan een heuse wereldtournee van de liefde (geniaal), naar alle landen ter wereld waar geliefden van hetzelfde geslacht kunnen huwen. Toen Fleur amper enkele weken geleden via social media postte dat de liefde van haar leven getroffen was door kanker en sterven zou, schoten woorden tekort. Maar de liefde en positieve actie die zij uitstraalden en teweeg brachten, die gaan we niet vergeten! Die zal ik dankzij hen ook zelf bewust nog beter en extra trachten uit te dragen.

Hierbij nogmaals de fotoreeks die ik samen met hen creëerde op die zomerdag.