Boudoir in woord en beeld

Unieke vrouwen zoals jij en ik, daar wil ik graag een pleidooi voor houden.

Vrouwen met hun eigen levensverhaal. Met ups en downs, zoals we ze allen ervaren. Momenten van eenvoudig geluk, grappige momenten, euforische momenten, momenten van diep verdriet. Dames met kledingmaatje 36 tot 54. De ene jonger, de ander ouder. Wel, dat zijn de schrijfsters van het #Khebzin boek.

Enkele tientallen vrouwen -allen lid van de online groep WonderWijven– die hun verlangens, hun fantasieën of memorabele erotische ervaringen toevertrouwden aan het papier.

boek cover boudoir fotograaf elvire wonderschrijverij

Vrouwen die zich voor dit boek bovendien lieten portretteren in een boudoir setting of in de natuur. Fotografie die ik verzorgde voor dit boek: een veertigtal beelden die de verhalen vergezellen en samen een prikkelend poëtisch geheel vormen. Portretten van de schrijfsters in lingerie of artistiek naakt. Beelden passend bij de eigen comfort zone van de schrijfster in kwestie. Beelden van vrouwen die hun eigen criticus -vaak de ergste criticus van allemaal- erkenden, maar niet de overhand lieten nemen. Vrouwen die ik rustig doorheen al deze fotoshoots heb geleid, hen zacht sturend naar voor hen mooiste poses en knapste beelden.

Schrijven deden deze WonderWijven individueel. Maar het groeiproces was er eentje in groep. In een besloten online groep werd er samen gelachen, werden er tranen weggepinkt en wordt er momenteel gevierd voor eigen durf en het besef dat dit boek echt een cadeautje is aan de wereld.

Trots dat ik deel uitmaakte van dit project; het is er eentje met een mooie strik rond. Ik kreeg van de WonderWijven -mijn opdrachtgever dus- carte blanche om de concrete foto-invulling uit te denken en uit te voeren. Het was prachtig om deze vrouwen voor mijn lens te zien openbloeien. Om achteraf hun mooie woorden in mijn inbox te lezen. Dat ze me heftige verhalen en emoties durfden toevertrouwen, in het echt en op beeld. Dat ze bereid zijn om met de wereld te delen hoe ze stralen.

Na een aantal interviews in de grootste kranten van Vlaanderen en op Radio 1; hoogtijd om deze blogpost wereldkundig te maken! Het boek bestellen doe je via deze site. Er is ook een notitieboekje verkrijgbaar dat je de sleutels en tools in handen geeft om je eigen sensueel verhaal op papier te vangen. Opgelet, de oplage van dit boek is gelimiteerd en er zijn al enkele honderden boeken in voorverkoop verkocht, dus je wacht beter niet te lang als je wil bestellen. Ik herinner me de eerste brainstormsessie met de ploeg achter #Khebzin. Zelf een boek op de markt brengen, niet op sensatie belust, zonder BV’s, gewoon trots op en trouw aan onszelf als vrouwen zijnde, gaat dat werken? … Authenticiteit doet het hem. En dat is mooi.